Київська влада запустила нову електронну систему "Громадський проект", завдяки якій кожен киянин зможе взяти участь у розвитку міста і запропонувати власні ідеї.

Проекти, які отримають найбільшу підтримку мешканців столиці, обіцяють реалізувати за рахунок бюджетних коштів.

"Бюджет участі – це відкритий діалог між міською владою та громадою міста щодо розподілу частини міського бюджету. Мешканці міста подають свої проекти, спрямовані на підвищення комфортності проживання у місті, зокрема, у сфері енергозбереження, освіти, охорони здоров'я, розвитку інфраструктури та спорту, соціального захисту та інших. Проекти, які найбільш активно підтримають кияни під час відкритого голосування, будуть реалізовані за рахунок бюджету міста", – наголосив мер міста Віталій Кличко.

Подавати проекти щодо підвищення комфорту життя в столиці можна на веб-сторінці до 23 жовтня. Вже з 1-го листопада відкриється голосування.

"Результати відкритого голосування будуть оприлюднені у другій половині листопада. Додам, що вартість одного проекту не повинна перевищувати 1 мільйон гривень. З бюджету Києва на наступний рік на реалізацію громадських проектів передбачено виділити 50 мільйонів гривень. Впевнений, що ідеї активних та небайдужих киян допоможуть Києву стати по-справжньому європейською столицею", – підкреслив Кличко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", киян порадували величезним парком на даху.