Російський президент більше не є основним фактором об'єднання росіян. Про це заявив політолог Дмитро Орєшкін.

"Насправді, російська громадська думка переживає депресію, ретельно приховується пропагандистами. Про це, до речі, говорять і вибори. Коли Путін каже, що вибори означають зростання підтримки партії влади, це показує, що він не орієнтується в ситуації. Зараз населення зовсім не консолідується навколо Путіна. Навколо нього консолідуються так звані "мертві душі" з Чечні, Туви та інших республік. Тобто насправді вибори показали, що люди швидше розчаровані, ніж захоплені. Підтримка намальована, а насправді люди знаходяться в стані когнітивного дисонансу", - заявляє експерт в блозі на ресурсі Новое время.

Орєшкін стверджує, що в Росії повторюється радянська модель управління суспільством, при якому влада знаходиться далеко від суспільства, або взагалі окремо. Насправді вибори показали, що рейтинг "Єдиної Росії" впав, число тих, хто голосував за партію знизилося на 4 мільйони чоловік.

"Знай.ua" повідомляв, що російський президент Володимир Путін став передбачуваним і його вчинки тепер легко спрогнозувати.