Міністерство оборони представило новий сухий пайок для українських військових, який відповідає міжнародним стандартам НАТО і розроблений з урахуванням особливостей раціону українців.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Реторт-упаковка дає змогу зберігати продукти тривалий час завдяки обробці при високих температурах. Раціон буде складатися з 7 різних страв, які адаптовані під українського споживача на основі культури харчування. Наприклад, борщ, супи, каші та тушкована картопля", - розповів начальник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитро Марченко.

За його словами, новий продуктовий набір уже пройшов апробацію на базі 79 та 36 бригад безпосередньо у Широкиному, під час ведення бойових дій.

Проте тільки зміною меню не обмежилися – в продуктовий пакет додали нагрівальний елемент, який дозволяє розігріти страву без вогню. У набір також додали шоколад та сухофрукти.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на Черкащині українські прикордонники провели змагання зі стрільби. За першість змагаються більше ста військових з усієї країни.