Петро Порошенко пообіцяв почати будувати дороги до кордонів України з Європою за рахунок надходжень з митниць. Експеримент почнуть з Одеси та Львова.

"Я попрошу парламентарів прийняти ініціативу Михайла Саакашвілі віддати частину від збільшення надходжень на Одеській митниці на будівництво дорогі Одеса-Ріні. Це ключовий європейський коридор до Румунії, а проїхати туди можна лише танком", - сказав Порошенко сьогодні на нараді в Адміністрації президента.

350 мільйонів гривень, які необхідні для цієї дороги мають зібрати вже до кінця року. такій самий експеримент Почнуть реалізовувати і у Львові.

Читайте також: Перша платна дорога сполучить Львів і Краковець

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Нагадаємо, що наразі вже триває тендер з будівництва першої в Україні платної дороги Львів – Краковець. Після завершення 84,5 километри можна буде проїхати за 40 гривень для легкового автомобіля і 130-140 гривень для вантажівок.

1 квітня кредит у 100 мільйонів євро на будівництво доріг в Україні виділила Польща. За ці гроші планувалося прокласти нові дорогі до міжнародних пунктів пропуску на спільному кордоні держав.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк тоді заявляв, що половина з 800 мільйонів доларів дорожнього кредиту від Світового банку підуть на будівництво автомобільного шляху Полтав-Харків.