Шоста черга часткової мобілізації до Збройних сил України триватиме до 17 серпня. Планують здебільшого призвати десантників, танкістів і артилеристів.

Про це заявив перший заступник начальника головного управління оборонного і мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил Володимир Талалай, повідомляє Радіо Свобода.

"Як і раніше, для призову за мобілізацією необхідні фахівці для комплектування високомобільних десантних, механізованих танкових військ, артилеристи, фахівці розвідки, зв'язківці, а також фахівці ремонтних органів, військові інженери", – повідомив він.

Планують, що під час шостої хвилі мобілізації порівну будуть призвані ті, хто раніше проходив військову службу, а також ті, хто раніше не служив.

Читайте також: Кожен 12-й українець добровільно йде на фронт

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами Талалая, усі пройдуть поетапну підготовку. 44 доби мобілізованих вишколюватимуть за фахом у навчальних центрах. Після цього вони пройдуть бойове злагодження тривалістю до 15 діб на військовій техніці у складі штатних підрозділів.

Представник Генштабу наголосив, що лише після закінчення повного циклу підготовки військовослужбовців спрямують на виконання бойових завдань, зокрема в зоні АТО.