Аналіз генома показує масову міграцію землеробів Кам'яного століття і переселенців Бронзового століття зі Східної Європи, що склали ядро кельтів.

Докази пролежали довше 5000 років у кістках жінки землероба, розкопаної з гробниці недалеко від Белфаста, і в рештках трьох чоловіків, які жили у період 3000-4000 років тому і були поховані на острові Ретлін у графстві Антрім. Вчені з дублінського Трініті-коледжу використовували метод, так званий аналіз цілого генома. Це не унікальні характеристики кожної окремої людини, а більш широка історія міграції предків та врегулювання ДНК з усіх чотирьох тіл.

Вони підтверджують картину, яка впродовж десятиліть вимальовувалася з археологічних досліджень. Предки землеробів Кам'яного століття почали свій шлях зі степів півдня України та Росії, де вперше почали сільське господарство, і прибули в Ірландію, можливо, через південне Середземномор'я. Вони вміли розводити велику рогату худобу, принесли з собою зернові, кераміку, а також схильність до чорного волосся і карих очей.

Ці люди принесли з собою успадковані зміни, які дозволяли перетравлювати молоко в зрілості. Також вони, ймовірно, принесли мову, яка стала тою, що тепер використовують ірландці.

"Знай.ua" повідомляв, що американці "відключили" ген ожиріння.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще