Макроекономічні досягнення України назвали в Міжнародному валютному фонді вражаючими. Про це під час прес-конференції у Вашингтоні заявив директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен, повідомляє Укрінформ.

"Ми бачимо, що економічна політика перебуває на правильному шляху та відповідає цілям програми. Що це означає? Відверто кажучи, я думаю, якщо ми подивимося на макроекономічні досягнення України – вони є дуже вражаючими", - сказав він.

Пол Томсен зазначив, що покращення економічної ситуації в Україні стало можливим завдяки діям українського уряду - коригування бюджету, переходу до гнучкого курсоутворення, вирівнювання цін на енергоресурси.

"Всі ці заходи стабілізували макроекономічну ситуацію, і сьогодні ми можемо говорити - зростання повертається в Україну", - заявив Томсен.

Також директор європейського департаменту МВФ відзначив успіхи України у боротьбі з корупцією, зокрема, запуском системи електронного декларування. Але разом із тим у Фонді чекають на посилення цієї боротьби.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

"Боротьба з корупцією - ключовий виклик для українського уряду. Ми чекаємо від нього мобілізації в цьому напрямку. Мені здається і керівники країни розуміють, що від успіхів в цій сфері багато в чому залежить подальша підтримка України", - зазначив він.

Як повідомляв сайт Знай.ua, МВФ змінив вимоги до субсидій.