Вчені вважають, що їм вдалося створити дієтичні пігулки, що повторюють ефект спортзалу.

Про це повідомляє "Мedikforum".

Творці цих дієтичних пігулок вважають, що їм вдалося повторити вплив іризину - гормона, який виділяється в організмі під час фізичних навантажень. Саме він конвертує "поганий" жир на "корисний", що дозволяє спалювати енергію.

Нагадаємо, що іризин був відкритий лише в 2012 році, коли вчені виявили, що в організмі мишей і людей він виробляється під час занять спортом. Втім, це відкриття викликало багато суперечок і сумнівів, оскільки деякі експерти стверджували, що гормон виробляється під час фізичних навантажень, а інші вважали, що його взагалі не існує.

Дослідження вчених з Університету Флориди показало, що виділення в організмі цього гормону відбувається в той момент, коли м'язи напружуються, а температура тіла підвищується. Іризин, крім того, пригнічує формування жирової тканини і зміцнює кістки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Дослідження припускає, що гормон може бути чудовим компонентом у ліках проти ожиріння і діабету. Дослідники використовували тканини людського жиру для того, щоб довести позитивний вплив іризину на перетворення білого жиру в коричневий. Це перше подібне дослідження, яке вивчило механізм іризину в тканинах жиру людини і жирових клітинах.

Як повідомляв "Знай.ua", надмірні фізичні навантаження погіршують сон.