Закон про очищення влади в Україні (або люстрацію) спрацював на 98 %, проте залишаються випадки його ігнорування.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відповідну інформацію оприлюднила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко.

За її словами, в Україні на сьогоднішній день люстровано 938 посадовців, серед яких 40 суддів.

"Закон про очищення влади спрацював на 98%, але є окремі випадки ігнорування рішень про люстрацію. Зокрема, генпрокурор Юрій Луценко призначив першим заступником прокурора Автономної Республіки Крим Олега Валендюка, який потрапив під люстрацію. Голова ДФС Роман Насіров повернув на посади понад 15% люстрованих посадовців. Також цей закон порушує і Адміністрація президента", – зазначила вона.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відповідний закон "Про очищення влади" був ухвалений 16 вересня 2014 року. Він забороняє високопосадовцям часів президентства Віктора Януковича обіймати посади в держорганах протягом 5 або 10 років.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на високих державних посадах залишаються люди, які скомпрометували себе не тільки службою режимам Кучми-Януковича, але і з явними ознаками злочинних корупційних дій.