Міністерство зовнішніх справ Росії запевняє, що положення російської військової доктрини щодо застосування ядерної зброї не несуть загрозу світу. Вони, нібито, носять виключно оборонний характер.

У цьому намагається запевнити директор Департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС Росії Михайло Ульянов.

Він зазначає, що відповідно до доктрини, Росія залишає за собою право застосувати ядерну зброю у відповідь на застосування проти неї та її союзників ядерної та інших видів зброї масового знищення. Також вона може використати її у разі агресії проти країни із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлено саме існування російської держави.

"Цілком адекватні положення суто оборонного характеру. Ніякої загрози зовнішнього світу вони не несуть і лише служать попередженням потенційному агресору, якщо такий з'явиться", - стверджує Ульянов.

Читайте також: Путін скликає Раду безпеки Росії через санкції

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Чиновник, у властивому для російської дипломатії тоні, продовжив сипати обвинуваченнями на адресу США та на її воєнну доктрину.

Він наголошував, що в ній йдеться мова про можливе застосування ядерної зброї за виняткових обставин для захисту життєво важливих інтересів США або їх союзників і партнерів.

Таке формулювання, за його словами, передбачає набагато більш широкий спектр сценаріїв застосування ядерної зброї, ніж у російській військовій доктрині.