У суботу, 4 липня, активісти у Києві почали наносити фарбою кримськотатарський прапор на пологих бетонних плитах набережної Оболоні.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, вранці на набережній зібралося більше десятка активістів, які принесли з собою фарбу блакитного і жовтого кольорів, щоб, як вони кажуть, намалювати найбільший кримськотатарський прапор в Україні.

"Для нас це означає, щоб, по-перше, люди пам'ятали, що Крим – це невід'ємна частина України, що неодмінно він повернеться до складу нашої держави, і що буде як раніше", – розповів співорганізатор акції Асан Буджуров.

Читайте також: До Дня кримськотатарського прапора волонтери зняли ролик про єдність (відео)

Раніше, 26 червня в День кримськотатарського прапора молоді люди прибирали територію для нанесення прапора на набережній Оболоні, зазначивши, що на це піде декілька днів. Через дощову погоду поява прапора затягнулася.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Символом прапора кримських татар є знак – тамга золотистого кольору на блакитному тлі. День кримськотатарського прапора почали відзначати з 2009 року.