Більшість громадян Сербії підтримують зближення з Росією, а не Євросоюзом. Незважаючи на те, що вона є кандидаткою на вступ до нього.

Такими є результати опитування, які оприлюднили 4 липня в сербській газеті Politika.

Понад 61 відсоток опитаних висловилися за "союз із Росією". За зближення з ЄС виступили лише 44 відсотки. Респонденти відповідали на кожне запитання окремо, а не обирали одну альтернативу з-поміж двох варіантів.

Проти об'єднання з Росією виступили трохи менше 20 %, а ЄС - 37% сербів.

Крім того, опитування показало, що сербське суспільство переважно не підтримує вступ країни до НАТО. Проти цього виступають 73% громадян.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Опитування охоплювало 1100 людей і тривало воно більше тижня.

Читайте також: У Греції протестують комуністи

Наступного тижня канцлер Німеччини Анґела Меркель має відвідати Сербію з офіційним візитом. Візит має дати "зелене світло" початку переговорів про вступ країни до ЄС. Раніше прем'єр-міністр Сербії Олександр Вучич заявляв, що не може підтримати санкції проти Росії.

Країна намагається вступити в Європейський Союз, але не хоче відмовлятися від тісних зв'язків з Росією.

Нагадаємо, за результатами іншого соціологічного дослідження, серби, попри прихильніше ставлення до Росії, хотіли б, щоб їхні діти жили в ЄС.