Залежні бурого вугілля, що знаходяться під закарпатьским селом Ільницею, колись були золотою жилою, а сьогодні стали справжнім прокляттям для селян.

Ще за Австро-Угорщини в Ільниці видобували вугілля. Під найбільшим в Закарпатті селом і нині пролягають вугільні шахти. Раніше ніхто не звертав уваги на те, що вони проходять під будинками, а сьогодні ці шахти приносять селянам багато проблем.

Особливо ситуація загострилася близько шести років тому, коли в Ільниці почали утворюватися провалля, пише Голос Карпат.

Сьогодні вугілля в шахтах ніхто не видобуває. В дев'яностих закрили останню шахту "Ільницьку", адже вона перестала приносити прибутки.

Правонаступники шахти видобувають вугілля тільки відкритим способом, на кар'єрі. Тому і компенсації людям отримувати нема звідки. Провалля засипають самотужки, або за кошти виділені із бюджету села.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: На Закарпатті знайшли село-гексаграму

"Писали ще і до Тимошенко Юлії Володимирівни, в той час коли вона була прем'єром, і у область, і до наших депутатів. До кого тільки не зверталися. Обіцяли, що буде зроблено таке управління, Юлія Володимирівна тоді дала відповідь. Но то, як кажуть, все лишилося на бумазі", - пояснює ситуацію заступник сільського голови Василь Химинець.