2 липня в урочищі "Підкозли" мисливських угідь Дубровицького району що на Рівненщині знайшли двох мертвих диких кабанів. Експертиза виявила захворювання – африканську чуму свиней.

Про це пише сайт Рівненської ОДА.

Нині лісовий масив навколо урочища "Підкозли" оголошено карантинною зоною. Ветеринарні та єгерські служби щоденно обстежуватимуть територію, а на виїзді з лісового масиву встановлено два карантинні ветеринарно-міліцейські пости. Найближчим часом територію прочистять бригади мисливців, а всіх відстріляних тварин спалять.

До того ж у Дубровицькому районі заборонено торгівлю живими свинями, м'ясом з них, а також іншими продуктами тваринництва на ринках.

Читайте також: На Київщину мігрували кабани з небезпечним вірусом

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Будемо вживати жорстких заходів, аби локалізувати хворобу. Якщо африканська чума свиней розповсюдиться по Рівненщині – це будуть катастрофічні збитки, як для сільгосппідприємств, так і для економіки області. Адже усі підозрілі до захворювання тварини знищуються", - наголосив перший заступник Рівненської ОДА Юрій Приварський.