За місяць до демобілізації у бійців 128-ї бригади "увірвався терпець". Військові написали відкритого листа до Міністерства оборони, Генерального штабу та Верховної Ради з проханням виправити несправедливість.

Про це повідомляє канал "112 Україна".

Причиною обурення військовослужбовців стала вимога Міноборони повернути форму канадського зразка. Її бійцям в Артемівську роздали волонтери одразу після виходу бригади з оточення під Дебальцевим, оскільки їх форма була в поганому стані. До комплекту входив бушлат, штани, та берці.

У військовому відомстві оцінило вартість форми у 6 тис грн за комплект. У Міноборони зазначають, якщо бійці не повернуть її, то з них вирахують ці кошти примусово з їх скромного фінансового забезпечення.

Читайте також: Нацгвардії продали форму з неякісної тканини на 42 мільйони гривень

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяника, коментуючи цю ситуацію, зазначив, що речі гуманітарної допомоги, отримані від інших країн, також ставляться на облік Міноборони. Вони є власністю держави. Тому, за його словами, бійці мають повернути при демобілізації все, що затверджено діючими нормативами.