Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс звинуватив міжнародних кредиторів у "тероризмі". Заява від урядовця пролунала напередодні референдуму щодо схвалення чи заперечення умов кредиторів і фактичного визначення подальшої участі Греції у єврозоні.

В інтерв'ю іспанській газеті El Mundo Варуфакіс заявив, що кредитори, які входять до МВФ, "змусили" Грецію закрити свої банки, "щоб вселити страх у людей".

На думку грецького міністра фінансів, такі дії називаються "тероризмом", але Варуфакіс висловив сподівання, що "страх не переможе".

Читайте також: Кваліфіковані греки їдуть з країни - Guardian

У неділю, 5 липня, громадяни Греції на референдумі відповідатимуть на запитання чи мають Афіни прийняти або ж відхилити угоду із міжнародними кредиторами щодо виходу з боргової кризи. 30 червня Греція мала сплатити МВФ 1,6 мільярда євро боргу, але цього не зробила. Відтак країна фактично вступила у дефолт по кредитах.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще