3D-друк дістався і до музичних інструментів. Проте більшість музикантів, як і раніше, надають перевагу тим, що виготовлені традиційними способами.

Про це повідомляє Gizmodo.

Це може скоро змінитися, оскільки дослідники знайшли спосіб проектувати і друкувати інструменти, що відтворюють унікальні ноти, які недоступні традиційним.

Вчені з Університету Уоллонга в Австралії, на чолі з доктором Терумі Нарусима з допомогою математичних моделей пояснили, як традиційні духові інструменти видають різні ноти. Взявши ці розрахунки за основу, вони зуміли просунутися на крок далі і створити 3D-модель флейти. Її діаметр, довжина та розташування отворів оптимізовані таким чином, що вона здатна відтворювати унікальні мікротональні ноти, які менше півтону.

В наші дні, все, що має програмну 3D-модель, можна з легкістю надрукувати на тривимірному принтері.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Інструмент гітариста Beatles продали за півмільйона доларів

Надрукований інструмент міг би запропонувати своїм покупцям тільки менший цінник і унікальний дизайн. Проте експеримент команди Уоллонга має явну перевагу. Адже він дає музикантам і композиторам доступ до звуків, які раніше були для них недоступними.

Звук спершу "проектується" за допомогою програмного забезпечення. Це гарантує, що надрукована модель буде мати ідеальне звучання. Навряд чи нові інструменти замінять в найближчому майбутньому традиційні, але вони зроблять великий крок вперед в історії розвитку музики.

Також ми писали, в чому різниця між китайський самсунг Галаксі с10 плюс і китайський samsung s10 plus.