У Греції сьогодні о сьомій годині ранку за місцевим часом почалося голосування на референдумі за вимогами міжнародних кредиторів.

Про це повідомляє УНІАН.

"Право висловитися мають близько 10 мільйонів громадян. Дільниці для голосування закриються о 19 годині за місцевим часом, попередні результати очікують близько 21-ї години", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Міністр фінансів Греції обізвав кредиторів "терористами"

Референдум призначив прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас. Громадянам запропонували визначити, чи повинна країна прийняти або відхилити угоду з міжнародними кредиторами про вихід з боргової кризи.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Сам прем'єр-міністр закликав греків сказати рішуче "ні" на референдумі, а міністр фінансів країни Яніс Варуфакіс звинуватив кредиторів Греції у фінансовому "тероризмі".

Кредитори домагаються підвищення податків і скорочення соціальних виплат та допомоги для того, щоб у Афін з'явилася можливість виконати свої фінансові зобов'язання перед кредиторами.

В Греції тиждень не працювали банки, встановили ліміт на зняття грошей у банкоматах

В останні дні прихильники відповідей "так" і "ні" на референдумі провели масові акції по сусідству один з одним. Судячи з опитувань, думка греків розділилося приблизно порівну.