Росія використовує хитру методику для того, щоб напасти на країну. Для цього пропагандисти тривалий час розповідають населенню про те, що країна, в якій Кремль готується організувати конфлікт, першою нападе. Про це повідомляє історик Сергій Климовський.

"Улюблене шахрайство Москви: звинуватити інших в нападі на неї і напасти самій. Звідси і вічна манія: на нас хочуть напасти, і тріада з Карла XII, Наполеона і Гітлера, з гордим резюме - вони напали, але ми їх всіх розбили. Українці Кремлем взагалі довічно записані в русофобів. Спочатку як мазепинці, потім як петлюрівці, потім як бандерівці, які легким рухом руки перетворюються в правосеків і порохоботів. Скоро з'являться картини - порохоботи рвуться до Москви, а правосеки зачищають Воронеж", повідомляє експерт у блозі на ресурсі Обозреватель.

За цією методикою висвітлюється всесвітня історія, наприклад, російський міф про те, що Швеція нападала першою на Московію і так далі.

"Знай.ua" повідомляв, що останніми діями в Сирії президент Росії Володимир Путін примудрився закріпити репутацію військового злочинця.