Вчора ввечері, 4 липня, нові поліцейські патрулі вийшли на роботу на вулиці Києва.

Про це написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму Twitter.

"Чергова частина і диспечер вже координує роботу нових поліцейських патрулів по місту", - написав він.

Читайте також: Столична патрульна поліція складе присягу на Софійський площі

Вчора об 11:00 на Софійській площі у Києві поліцейські урочисто склали присягу. Вітали їх перші особи держави, зокрема й президент Петро Порошенко та прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Сьогодні вночі мої коллеги виходили у патруль у так званій "демо-версії". Розклад робочих чергувань уже складено, проте президент закон про створення поліції не підписав досі. Ми очікували, що він зробить це на вчорашніх урочистостях, проте, цього не відбулось", - розповів "Знай" один із випускників столичних "поліцейських курсів".

Патрульну службу створили в Україні в рамках реформування органів внутрішніх справ законом "Про Національну поліцію".

Довідка. Національна поліція - це центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству і призначений для забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримки громадського порядку та громадської безпеки, а його діяльність спрямовується і координується Кабінетом міністрів через міністра внутрішніх справ.

У складі Національної поліції будуть функціонувати кримінальна поліція; патрульна поліція; поліція охорони; спеціальна поліція; поліція особливого призначення.