Цього літа Бундесвер візьме участь у двох військових навчаннях в Україні.

Про це повідомляє DW.

"Окремі військові будуть задіяні в маневрах сухопутних сил Rapid Trident і у військово-морських навчаннях Sea Breeze, повідомив МЗС ФРН у відповідь на запит фракції Лівої партії в бундестазі", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Лондоні проходять найбільші антитерористичні навчання в історії

Німецькі військові брали участь у таких навчаннях і в 2014 році, незважаючи на конфлікт в східній частині України. Москва тоді протестувала проти проведення маневрів.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Цього року у маневрах Rapid Trident в 50 кілометрах від Львова на заході України візьмуть участь 1800 солдатів з 18 країн - на 600 більше, ніж у минулому році.

Довідка. Бундесвер, або ЗС Німеччини, створили за десять років по закінченню Другої світової війни - 7 червня 1955 року. Того дня відкрили міністерство оборони ФРН.

12 листопада 1955 в Бонні перші сто добровольців нової німецької армії присягнули на вірність вітчизні згідно з традиціями й ритуалом прусського війська. Однак назва "бундесвер" з'явилася лише в 1956 році.