Понад вісім тисяч людей евакуювали через лісові пожежі в канадській провінції Саскачеван. У районі Монреаль-Лейк оголосили надзвичайний стан.

Про це повідомиляє УНІАН.

"До 5 тисяч евакуйованих перемістять за сотні кілометрів в притулок у місті Колд-Лейк, провінція Альберта", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Рятувальники другу добу гасять пожежу у Чорнобильській зоні (фото)

Прем'єр-міністр провінції Бред Уолл сказав, що може знадобитися допомога військовослужбовців, особливо у питаннях логістики та пересувань у зв'язку з масштабною евакуацією.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В'їзд до міста Ла-Ронж - обмежили. У районі Монреаль-Лейк оголошено надзвичайний стан. Загальне число пожеж становить 114 штук.

Нагадаємо, площа земель, яку щорічно вражають пожежі у країні, становить 1,6 мільйона гектарів. Такі дані надає Служба охорони лісів Канади.

На гасіння пожеж в рік витрачають від 500 мільйонів до 1 мільярда канадських доларів, тобто від 400 до 800 мільйонів доларів США.

65 % пожеж відбуваються через людську діяльність.