Широкине на Донбасі стоїть у руїнах. Життя тут буде можливо лише тоді, коли створять умови для повернення мешканців до своїх осель.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Позиції, де раніше перебували озброєні підрозділи ОРДО, зараз порожні, натомість селище перетворилось на суцільну руїну, де немає жодного цивільної людини. Практично усі житлові будинки та комунальні комунікації зруйновані, повсюди лежать міни, які не розірвалися, є багато розтяжок, - розповів генерал-майор Андрій Таран.

Читайте також: Українські десантники вночі ловлять контрабандистів на Донбасі (фото)

За його словами, найближчим часом у населеному пункті треба буде розмінувати територію, після чого тут обладнають спільний спостережний пункт.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Попереду ще копітка робота по відновленню цього, ще донедавна чудового містечка. Процес налагодження у Широкіне мирного життя почнеться тільки тоді, коли будуть створені умови для повернення мешканців до своїх осель, - додав він.

Також він подякував представникам спостерігачів місії ОБСЄ за допомогу у налагодженні ситуації в населеному пункті.