Слідчий комітет Росії заявив про розслідування кримінальної справи проти керівництва Збройних сил України. Їх підозрюють у викраденні росіян на території України для подальшого обміну на полонених.

Про це повідомляє прес-служба СК РФ. Російське слідство зазначає, що з початку бойових дій Донбасі України, тобто з квітня 2014 року, "невстановлені особи з числа вищого керівництва силових структур України, використовуючи свої владні та розпорядчі повноваження, створили організоване злочинне співтовариство". Головна мета злочинної групи, на думку слідства, викрадення людей та отримання грошового викупу за них.

У Слідчому комітеті наголосили, що "жертвами" ставали громадяни РФ. Їх, нібито, незаконно переслідували згідно з Кримінальним кодексом, а потім вони отримували умовне засудження. Після цього цих "жертв злочину" пропонували обміняти на українських військових, які потрапили у полон до терористів "Л/ДНР".

"Злочинна організація характеризувалася ретельним плануванням злочинів, постійністю форм і методів злочинної діяльності, чіткою ієрархічною структурою, а також згуртованістю", – підсумували у СК РФ.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, адвокат арештованого у Росії українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін розповів про справжні причини затримання його підзахисного.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще