Робот на ім'я Міон став солістом в постановці "My Square Lady"за мотивами п'єси Джорджа Бернарда Шоу "Пігмаліон". Міон більше схожий на маленьку людину. Він реагує на музику і репліки оточуючих.

Він був повноцінним учасником постановки і взаємодіяв з іншими артистами.

Розробник працював над цією моделлю два роки. Одним з найскладніших моментів постановки було те, що, за задумом режисера, робот розсипається на кілька частин прямо на сцені. Тому довелося проектувати його корпус на кшталт конструктора.

Матеріал по темі: Робот відправиться в небезпечну подорож по "Фукусімі"

Залучення Міона до оперної постановки - не перший досвід використання роботів у арт-проектах. Відторік в основній програмі арт-центру Traf House of Contemporary Arts в Будапешті є театральні постановки проекту університету Осаки Japanese Robot Theatre. Тут роботи - повноцінні актори за знаменитим творінням Франца Кафки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще