Японська компанія Real-F Ко розробляє технологію створення штучного людського обличчя, яке в майбутньому можна буде використовувати в пластичній хірургії.

Про це повідомляє ТАСС.

Наразі етапі фахівцям компанії вдалося налагодити виробництво точних копій особи тієї чи іншої людини з силікону.

Спочатку за допомогою спеціального сканера створюють об'ємний макет, точність якого дає змогу передати навіть пори на шкірі і кров'яні судини. Потім на 3D-принтері друкують "заготовку", на основі якої створюють "маску" з силікону.

На виготовлення такої моделі йде від двох тижнів до двох місяців, коштує послуга близько 300 тисяч ієн (2,4 тисячі доларів).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Матеріал по темі: Надрукована на 3D-принтері флейта відтворює унікальні ноти (відео)

"Я думаю, що ця техніка має велике майбутнє в галузі медицини. Я хочу допомогти тим, хто потребує цього. На адресу корпорації надходять численні запити, як від дослідників і вчених, так і від простих людей, які потребують пластичних операціях. Тож у найближчих планах - навчитися переносити 3D-макет на більш безпечні матеріали ", - повідомляє директор компанії.

Цікаво, що клієнтами є в основному рекламні агентства та організатори розважальних заходів. Є у Real-f "королівські" замовлення - в листопаді минулого року одна будівельна компанія з Саудівської Аравії попросила виготовити копії осіб королівської сім'ї.

Нагадаємо, що у Франції винайшли протиракові пухлини.