Туреччина готується до нападу на Сирію.

Анкара готується до зустрічі командувачів військами, які розташовані на турецько-сирійському кордоні. Під час переговорів військові обговорять вторгнення в Сирію. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на турецьку газету Hurriyet.

Так, на зустрічі планують бути командувачі танковими і механізованими підрозділами і загонів спецназу. Тоді оберуть командира, який буде керувати можливим військовим вторгненням.

Читайте також: Референдум в Греції: країна проти умов кредиторів

Зараз Туреччина розмістила на кордоні з Сирією 54 тисячі солдатів, а це складає близько 15% від усієї чисельності сухопутних військ країни. 3 початку липня прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу розповідав, що країні вдалося наростити військовий контингент на кордоні з Сирією.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Нагадаємо, що конфлікт між країнами розпочався у жовтні 2012 року. Тоді турецька сторона відкрила вогонь по сирійській території у відповідь на те, що на кордоні впали артилерійські снаряди, від чого загинули п'ять осіб. Конфлікт знаходиться у перманентному стані. Вже у травні наступного року турецькі ВПС збили сирійський вертоліт за вторгнення у повітряний простір країни.