Сьогодні, 6 липня, у світі відзначають День поцілунків. Це - неофіційне свято, яке вигадали у XIX столітті у Великобританії, а 20 років тому затвердили Організацією Об'єднаних Націй.

Цього дня у містах традиційно проводять різні конкурси поцілунків, учасники яких мають шанс виграти призи і подарунки: "за найдовший поцілунок", "за найкрасивіший поцілунок", "за пристрасний поцілунок" та інші.

Існує ціла наука про поцілунки, яка називається філематологією.

Читайте також: Ніколь Кідман і Наомі Уотс поцілувалися по-французьки

"Знай" зібрали кілька цікавих фактів про поцілунки:

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

1. Із 5 на 6 липня 2005 одна пара в Лондоні стулила губи на 31 годину і 30 з половиною хвилин, що стало найдовшим зареєстрованим поцілунком у світі.

2. Найважливішим для поцілунку є м'яз orbicularis oris, також відомий, як м'яз для поцілунків. Саме він змушує губи видавати звук, що чмокає.

3. Під час "французького" поцілунку у процесі бере участь 34 лицьових м'яза, а в "похмурому" поцілунку - лише два мускула.

4. Вчені вважають, що при поцілунку відбувається процес обміну солями і секретами сальних залоз організмів, які встановлюють між коханцями родинні зв'язки, приблизно так само, як і у птахів.

Під час спаровування деякі птахи передають пережовану їжу партнеру протилежної статі, вкладаючи дзьоб в дзьоб. Якщо видалити у птаха сальні залози, її партнер втратить до неї інтерес.

5. Крім людей, на планеті Земля в губи вміють цілуватися шимпанзе, собаки, коні та канадські дикобрази.

6. Найбільше поцілунків (127) - у фільмі "Дон Жуан" 1927 року. Так багато та пристрасно цілував двох акторок Мері Астор і Естелль Тейлор виконавець головної ролі – Джон Беррімор.

7. 65% людей під час поцілунку нахиляють голову праворуч. Лікарі встановили, що звичка нахиляти голову в певну сторону формується ще під час внутрішньоутробного розвитку.

66% людей заплющують очі під час поцілунку, тому що так - романтично. А решта воліє спостерігати за партнером.

8. Під час поцілунку в організмі людей виробляється речовина, що за своїм наркотичним впливом у 200 разів сильніша за морфій. Також, усім так приємно цілуватися, бо губи в 200 разів чутливіші за пальці рук.

9. Хочете схуднути – цілуйтесь. При швидкому та романтичному поцілунку спалюється 2-3 калорії. Поцілунок, який триває 60 секунд, спалює 26 калорій. Учені встановили: якщо щодня цілуватися по 3 хвилини, за рік можна скинути аж 3 кг! І це без дієт і виснажливих тренувань.

10. Спите на роботі? Цілуйтесь. Адже під час поцілунку в кров надходить багато адреналіну, який тонізує організм.