Цього року щоб поступити до вищого навчального закладу, абітурієнтам необхідно мати сертифікат ЗНО лише 2015 року. З такою заявою виступила експерт з освітніх питань Ольга Стрелюк.

За словами експерта, цього року умови прийняття студентів до вишів здобудуть декілька змін. Одною з яких є термін дії сертифікату ЗНО - тепер результати оцінки знання будуть діяти лише поточного року.

"З 2015 року сертифікат ЗНО є головним критерієм для вступу у вищий навчальний заклад. І якщо раніше абітурієнти, які закінчили школу до 2007 року (до введення ЗНО) могли вступати до ВНЗ на загальних підставах, тепер така можливість виключена. Сертифікат ЗНО діє 1 рік і повинен бути датований роком вступу", - розповіла Ольга Стрелюк.

Читайте також: Демобілізовані зможуть вступити до вишів без здачі ЗНО

Вступна кампанія у 2015 році стартує 10 липня. Якщо у навчальному закладі передбачено співбесіду або творчий конкурс, документи потрібно подати до 24 липня. Прийом документів в інші ВНЗ триватиме до 1 серпня.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще