Український выйськовий, який був у окупантів у полоні, потрапив у кому. Медики жахнулися, коли обстежували звільненого чоловіка.

Роман з 28 ОМБР був поранений і потрапив у полон до бойовиків у травні цього року. Днями його обміняли. Чоловік відразу ж потрапив до медиків у лікарню Мечникова, що в Дніпропетровську.

"Зараз він при смерті", - передає слова волонтера Іванна Кунгина, "Цензор.НЕТ". Медики констатували множинні колото-різані рани, переломи.

"У Роми була татуювання "Львів" і тризуб. Так от - з нього живцем зрізали тату, переламали ноги і руки, різали печінку. По-живому. Ще у нього був розірваний кишечник в декількох місцях. Його кололи шилом - іржавим. А коли хлопець втратив свідомість, його відвезли в Донецьку лікарню і підтримували на глюкозі, щоб він не помер - потім, як обмінний фонд. Йому за 30 днів не дали жодної дози антибіотика! Сепари зателефонували і сказали: "Міняємо зараз на нашого, або пристрелимо, бо глюкоза дорога", - розповідає волонтер.

Медики жахнулися, коли обстежували пацієнта. У Романа сепсис, простіше кажучи, замість рідини, яка повинна омивати кістковий і головний мозок, у нього гній.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: З полону терористів звільнили бійця ОУН з позивним Сіті

"Говорила з його мамою і з волонтером, яка займається Ромою там. Одна пляшка антибіотика, який теоретично може допомогти, коштує 3700 грн! А їх потрібно мінімум 2 на добу! Хлопці в Мечникова роблять неможливе", - розповідає Кунгина.

Волонтери і медики просять допомогти врятувати військового.

Живе Роман з дружиною у Полтавській області, у селі Великі Сорочинці. Дружину звуть Галина Музиря. Номер картки Галини для допомоги: "Приватбанк" 4627 0812 0862 8425.