Головний штаб ВМФ Росії пообіцяв повернути Україну кілька десятків кораблів, що залишилися в Криму. Але це відбудеться за умови, що на Донбасі настане мир.

Про це повідомляє 24 канал.

"Як тільки буде досягнуто миру і прийнято політичне рішення конфлікту, ми виведемо понад 20 українських кораблів і суден у нейтральні води для передачі представникам ВМСУ", - повідомило джерело в генштабі ВМФ.

Коли Росія анексувала Крим, український флот ще перебував на півострові. Перед тим, як повністю припинити передачу техніки, 45 з 66 кораблів уже були в Україні.

Міністр оборони Степан Полторак під час візиту в Одеську область висловив сподівання, що кораблі, що знаходяться в Криму з 2014 року, все-таки повернуться в Україну. Також він сподівається на повернення БТРів, танків та іншої техніки.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також сьогодні російські авіаційні структури виграли суд у внутрішніх військ МВС України у справі про борг за обслуговування військового літака, що здійснював секретні рейси під час Євромайдану.

Літак АН-26 здійснив два засекречених рейси в лютому 2014 року, один з яких міг вивозити до Росії майно соратників Віктора Януковича, а другий віз до Києва з Росії спецзасоби для "Беркута". Вартість наданих послуг, згідно з реєстрами польотів повітряних суден, була невисокою - всього 29 тисяч 347 рублів 21 копійок.

Матеріал по темі: Із Криму досі не вивели 35 українських кораблів

Нагадаємо, що раніше ЗМІ повідомляли, що Росія готова передати українським військовим понад 20 кораблів, що знаходяться в Криму, коли буде прийнято відповідне рішення.