Цього літа в Україні на чоловічі спеціальності беруть працювати жінок.

В інтернеті жінкам пропонують працювати майстрами на СТО, охоронцями і навіть монтажницями-висотницями. Експерти вважають, що причин дві: криза в країні та мобілізація.

Відомо, що жіноча праця оплачується на третину дешевше, ніж чоловіча. Тому можна здогадатися, що таким чином роботодавці намагаються заощадити.

"Якщо жінку і чоловіка будуть брати на одну і ту ж посаду, то його працю оцінять дорожче. Плюс зараз жінок можуть набирати на такі посади, як будівельники та кранівники через те, що літо - це сезон будівельних робіт, потрібні додаткові руки", - каже контент-експерт порталу Rabota.ua Тетяна Пашкіна.

Читайте також: Київські аптеки перевірять на продаж наркотичних препаратів

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Одна з високооплачуваних пропозицій - працівники на будівництво московського метро у Росії. В описі вакансії написано, що робота позмінна і триватиме близько півроку. Потрібні як чоловіки, так і жінки. Зарплата у середньому 15 тисяч гривень на місяць. Оплачують житло та харчування.

Не дивно, що українки йдуть на подібні "не жіночі" роботи, адже середня заробітна плата в країні становить зараз близько трьох з половиною тисяч гривень.