Американці здивували новим винаходом. Компанія Ecovative розробила будівельні матеріали на основі грибів.

Як розповідають винахідники, з грибів можна вирощувати вже готові блоки для будівництва і при цьому будь-якої форми, повідомляє Рrofidom.com.ua. Новий будматеріал міцний та екологічно чистий, тому не може викликати алергії.

Для цього вони пропонують змішати відходи сільського господарства, приміром, траву або кукурудзу з міцелієм. А потім суміш засипають у форми та залишають у спеціальних умовах – з потрібною температурою та рівнем вологи. І вже через деякий час міцелій розростається, а коли вони заповнюють форму, її нагрівають, щоб гриби не росли далі.

Грибні будматеріали майже не відрізняється від полістирольних пінопластів – легкі, пружні, тепло- та звукоізоляційні.

Сама технологія вирощування будматеріалів дозволяє створити їх необхідних форм і таким чином оминати фрезерувальні або лазерні коригувальні роботи. Також з такого матеріалу можна зробити елементи для упаковки товарів, дошки для серфінгу, елементи автомобілебудування тощо. Він може замінити ДМП.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Купити такі будматеріали не можна, але його реально виростити. Evocative запустила магазин, в якому можна купити набір для самостійного вирощування дивного будматеріалу.