Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що в Авдіївці у Донецькій області представників місії зупинили озброєні члени Правого сектора, які не дозволили проїхати далі до спостережного пункту Спільного центру із контролю та координації.

Про це повідомляє УНІАН.

"ОБСЄ заявляє, що, незважаючи на заклики генерал-майора українських Збройних сил, керівника української частини у Спільній центрі з контролю і координації та командування антитерористичної операції, озброєні люди відмовлялися пропускати спостерігачів СММ", - ідеться вповідомленні.

Читайте також: Бойовики рік не видають зарплат шахтарям - ОБСЄ

Згідно інформації, бійці ПС наполягали на тому, що мають свої власні накази і не підпадають під командування Збройних сил України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

В ОБСЄ також заявили про розбіжності у серійних номерах на важкому озброєнні бойовиків в місцях відводу.

Спостерігачі відвідали на території, підконтрольній бойовикам "ДНР", п'ять місць для відводу важкого озброєння від лінії розмежування відповідно до Мінських угод.

"В одному з місць спеціальна моніторингова місія помітила розбіжності в серійних номерах на важкому озброєнні і виявила, що раніше зареєстрована 152-міліметрова артилерійська установка була відсутня", - ідеться у звіті.

В іншому місці виявили, що відсутня самохідна гаубиця 2С1 "Гвоздика".

У місії ОБСЄ знову заявили, що, незважаючи на твердження усіх боків про відвід важкого озброєння, спостерігачі продовжують фіксувати переміщення такого озброєння в тих районах, де таке озброєння повинно бути відведеним відповідно до Мінського угодами.