Лідери Єврозони збираються на екстрену нараду, щоб вирішити долю Греції. 7 липня пройде засідання щодо того, що країна відмовилася підтримати умови міжнародних кредиторів.

Розпочатися саміт має після того, як зустрінуться міністри фінансів єврозони у Брюсселі. Про це повідомляє radiosvoboda.org.

На нараді прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас представить новий план виходу з боргової кризи. Нещодавно Німеччина та Франція вимагала надати "точні пропозиції", які змогли б відновити програму співпраці з Афінами.

Президент Франції Франсуа Олланд напередодні заявив, що відкритий до переговорів з Грецією. Однак канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що "умови для нового грецького пакету порятунку "ще не були виконані".

За думкою Меркель, ЄС і так вже достатньо продемонструвала солідарність з Грецією, тепер єврозона чекає від грецького прем'єр-міністра точних пропозицій.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У той же час експерти ЄС зауважують, що Німеччина, Фінляндія, Словаччина та країни Прибалтики "зберігають особливо жорстку позицію щодо Греції". А ось Франція, Італія та Іспанія лояльно ставляться до того, що Греція відмовилася від жорсткої економії.

Читайте також: Росія назвала умову повернення кораблів Україні

Надаємо, що Греція не спішить платити борг МВФ у €1,6 мільярда, хоча мала б це робити до кінця червня. Афіни заявили, що у них немає грошей. І вони взагалі не готові виконувати жорсткі умови економії, які висунули країні позичальники. Натомість ЄС пригрозила вигнати Грецію з єврозони.