З 5 липня вступив в силу Закон, згідно якому учасники бойових дій та їхні діти можуть розраховувати на державну підтримку.

У законі йдеться про те, що учасникам бойових дій, їхнім дітям, дітям один з батьків яких загинув в районі проведення АТО, бойових дій або збройних конфліктів або під час масових акцій громадянського протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, будуть надаватися пільги для отримання професійно-технічної та вищої освіти.

Повідомляється, що держава буде повністю підтримувати дітей воїнів АТО для здобуття освіти, але не довше ніж виконання ними 23 років.

Підтримка для отримання освіти надається у вигляді: повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів; пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти; соціальної стипендії.

Читайте також: Банк продав квартиру військового хірурга АТО без його відома

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Студентам та учням будуть безкоштовно надаватися підручники та доступ до мережі Інтернет. Також студенти зможуть безкоштовно мешкати у гуртожитках.