Росія запропонувала Греції цікавий вихід із кризи - купити акції ще не створеного банку БРІКС. Ставши членом цього банку, Греція зможе розраховувати на фінансування від своєї частки.

Заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак зазначив, що рішення про вступ буде також і політичним.

"Якщо вони куплять, кілька акцій і стануть членами банку, то зможуть претендувати на отримання його ресурсів. У нас же немає прив'язки внеску із сумою фінансування. Є загальна домовленість, що державна структура активів буде збалансована", - зазначив він.

Заступник міністра додав,що не бачить перешкод в ухвалення заявки Греції на купівлю акцій.

"Якщо всі уряди дадуть позитивну відповідь, Греція може стати повноправним співвласником банку", - запевнив він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Читайте також: В Уфі приготували фейкові будинки і дерева до саміту БРІКС (фото)

Рік тому у Бразилії підписали угоду про створення банку розвитку БРІКС. Мета проекту фінансування інфраструктурних проектів членів БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китая, ПАР). Після укладання угоди банк заявив капітал у розмірі 100 мільярдів доларів.