Україна домовилася, щоб Росія не постачала електроенергію на неконтрольовані нашою армією території Донбасу.

Києву вдалося досягти відключення чотирьох ліній електропередач у Донецькій і Луганській областях. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає УНІАН.

"Ми провели досить успішні переговори з росіянами: нам вдалося вимкнути чотири лінії, які йшли в неконтрольовану зону з російського боку, і вони щомісячно доставляли електроенергії на 300 млн грн.", – розповів Демчишин .

Варто відзначити, що Кабмін затвердив нову схему роботи з непідконтрольними територіями Донбасу. Вона передбачає оплату Україною лише перетікань і дозволяє економити щомісячно близько 800 млн грн.

Читайте також: З шести кандидатів оберуть нового голову правління "Укрнафти"

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Демчишин повідомив, що ці та інші заходи дозволили збільшити рівень оплати елеткроенергії з 85% в першому кварталі майже до 100% у другому.

Нагадаємо, Україна підвищила тариф на електроенергію для Криму з 1 липня до 3,42 рубля за кіловат. Раніше ціна складала - 2,99 рубля.