Арбітражний суд Санкт-Петербурга та області визнав законною торгівлю продуктами, які потрапили у список російських контрсанкцій. Їх заборонили до ввезення на територію країни.

Про це повідомляє Lenta.ru.

"Суд вирішив, що уряд обмежив лише ввезення деяких видів продуктів, але не заборонив торгівлю ними. Це рішення ухвалили у справі компанії "Тандер", керуючої ретейлером "Магніт", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Російські туристи масово скуповують делікатеси в Європі

Порушення виявили в грудні 2014 року у ході позапланової перевірки Росспоживнагляду в одному з магазинів торговельної мережі "Магніт" після введення продуктового ембарго.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Інспектор Росспоживнагляду, виявивши на полиці магазину французький сир "Сіртакі" для приготування грецького салату, підготував відповідний матеріал. На його підставі ритейлер "Тандер", якому належить "Магніт", оштрафували на 30 тисяч рублів.

Нагадаємо, Росія ввела заборону на імпорт низки продовольчих товарів із США, Австралії, Канади, Євросоюзу та Норвегії у відповідь на санкції проти Росії, введені цими державами з березня 2014 через конфлікт на Донбасі.

Російське продуктове ембарго ввели 6 серпня 2014-го року терміном на рік. Коли ЄС 22 червня 2015-го оголосив про продовження санкцій, Росія теж пролонгувала заборону на продукцію ще на рік.