Скорочення обсягу держзамовлення у вишах України пов'язане з демографічною ситуацією.

У порівнянні з 2014 роком держзамовлення у вищих навчальних закладах України скоротили на 10-12%, розповіла перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун, передає РБК-Україна.

"Що стосується обсягів державного замовлення, то воно скорочене у порівнянні з минулим роком ... Скорочення кількості місць державного замовлення становить 10-12%", - зазначила Совсун.

Читайте також: В ДНР видали надруковані на принтері дипломи

Вона також додала, що в постанові про державне замовлення минулого року чиновники передбачили 310 тисяч місць на всіх рівнях, при тому, що за фактом набрали лише 266 тисяч студентів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

За словами Совсун, недобір був пов'язаний з тим, що Донбас і Крим абітурієнтів фактично не набирали, хоча постанова ці території враховувала.

Крім цього, урізання держзамовлення пов'язане з демографічною ситуацією в Україні, додала перший заступник міністра освіти і науки.