За результатами фінансово-господарської діяльності, за минулий рік державні підприємства галузі лісового господарства отримали більше 12,3 мільярдів гривень доходу від реалізації продукції власного виробництва.

Про це порталу Знай.ua повідомила тимчасово виконуюча обов'язки голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич.

За словами Юшкевич, в порівнянні з 2015 роком цей показник зріс практично на 20% (на 1,9 млрд гривень). При цьому, з урахуванням необхідних виплат та проведених закупівель товарів і послуг, чистий прибуток підприємств склав 597,2 мільйонів гривень, з яких 447,9 млн було перераховано до державного бюджету.

Крім того, за словами т.в.о. глави Держлісагентства, завдяки введенню нових санітарних правил, що ускладнили умови для здійснення суцільних санітарних рубок, вдалося істотно знизити кількість випадків необґрунтованих вирубок.

У планах відомства на цей рік також зазначено намір посилить відповідальність за незаконні вирубки лісу та протидію торгівлі незаконно добутих лісових ресурсів. Відповідний законопроект вже розроблений і направлений на узгодження.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua повідомляв, що в Україні посилять покарання для браконьєрів.