Українські військові та співробітники СБУ поблизу Попасної затримали найманця - громадянина Росії, який воював на боці терористів "ЛРН". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"На ньому був розвантажувальний жилет з гранатою РГД-5, 4 магазини з патронами до автомата АК-74 і рація. З'ясувалося, що 24-річний житель Ханти-Мансійського автономного округу РФ, є членом незаконного збройного угруповання Дрьомова", - йдеться в повідомленні.

Силовики з'ясували, що чоловік мав судимості на батьківщині і не міг налагодити своє життя, тому вирішив виїхати і воювати на боці терористів.

"Через судимості за тяжкий злочин у Росії він не міг знайти гідної роботи, а вербувальники йому пообіцяли, що, ставши учасником бойових дій в Україні, матиме певні переваги", - повідомили в СБУ.

Росіянин прибув на Донбас у квітні цього року і увійшов до складу батальйону терористів "Привид", а згодом перейшов у групу розвідки в бандформуванні Дрьомова. Група виконувала розвідувальні завдання в місцях дислокації ВСУ в районі Золотого, Первомайська та Попасної.

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Матеріал по темі: СБУ затримала інформаторку терористів "бабу Лєну"

5 липня 2015 громадянину Росії повідомили про підозру в терористичній діяльності. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.