Результати опитування Левада-центру дивують – росіяни готові відмовитися від свободи заради грошей.

Так, 42% респондентів пожертвують свободою слова та поїздками до інших країн, якщо держава платитиме їм нормальну зарплату і пристойну пенсію.

Майже 70% росіян заявили, що прагнуть не контактувати з владою без необхідності. Домагатися своїх прав згідно із законом готові лише 23% росіян. При цьому 60% опитаних сказали, що влада не повинна звітувати перед народом.

Водночас більше половини респондентів, а це 58% опитаних вважають, що люди, які зараз стоять при владі в Росії, зацікавлені в збереження і зміцнення власної влади, а не у процвітання країни. І лише третина їм суперечить.

До речі, російській владі не варто бояться народу. Адже вірогідність масових протестів підтримали лише 18% росіян. Але на протест вийдуть тільки 10%. Для порівняння, у 1998 і 2009 роках про готовність долучитися до протестів заявляли 20-30% людей.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Російські православні фанатики влаштували погром на концерті

Опитування проведений 19-22 червня 2015 року серед 1600 людей у віці 18 років і старше. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.