Північноатлантичний альянс проведе в Чорному морі масштабні навчання. В них візьмуть участь 23 надводні кораблі, підводні човни, а також авіація.

Про це повідомляє військово-морське командування НАТО, передає "РИА-Новости".

Поки в релізі не уточнюється дата проведення маневрів.

"На вихідних кораблі Постійної військово-морської групи НАТО та Другої постійної групи протимінної оборони НАТО прибули в Чорне море, щоб провести спільні навчання з ВМС Болгарії, Румунії, США, Греції та Туреччини", - зазначається в повідомленні .

У навчаннях візьмуть участь 23 надводних корабля, турецький підводний човен, а також корабельні вертольоти і літаки Військо-повітряних сил Болгарії.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читайте також: У військових навчаннях на Львівщині візьмуть участь німці

Один із загонів кораблів, за даними Військово-морського командування, включає португальський фрегат "Д. Франсишку де Алмейда", голландський фрегат "Тромп" і румунський фрегат "Реджеле Фердинанд". До другого увійде турецький фрегат та двоє тральщиків Військово-морських сил Туреччини та Румунії.

Дане угруповання кораблів НАТО володіє значними можливостями з контролю морських рубежів, ведення бойових дій з авіацією і підводними силами противника. Також вони здатні долати мінні загородження.