Як і передбачала влада Ефіопії, кількість загиблих внаслідок обвалу сміттєзвалища у передмісті столиці Аддіс-Абеби продовжує збільшуватися.

Зараз жертв склало щонайменше 46 осіб, хоча кілька годин тому їх було 24, передає агентство AP. Це переважно жінки і діти.

Зараз на звалищі тривають пошуково-рятувальні роботи. Кілька десятків потерпілих вважаються зниклими безвісти і шансів знайти їх живими залишається все менше.

За словами речника столичної влади Гігмавіта Могеса, поки що причини, які викликали зсув, невідомі. На звалище звозили сміття з міста останні 50 років, що продукують чотири мільйони жителів столиці.

Мер Аддіс-Абеби пообіцяв, що людей, які мешкали на сміттєзвалищі, переселять у безпечне місце.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на момент обвалу на смітнику перебували близько 150 осіб. Частина з них мешкали тут в саморобних будинках, інші перебирали сміття у пошуках заробітку.

Першими рятувальники дістали 15 тіл та врятували з-під завалів 37 людей, яким відразу надали медичну допомогу.