Нідерланди, які керують розслідуванням обставин катастрофи Boeing на Донбасі, повідомили про те, що визначені "безпосередні виконавці і замовники" авіакатастрофи.

Про це повідомляє німецьке видання "DW".

"Ми все ближче до отримання переконливих доказів", - заявив генеральний прокурор країни Фред Вестербеке.

Він додав, що формально підозрювані не ідентифіковані. Проте група з "безпосередніх виконавців і замовників" знаходиться в полі зору прокуратури Нідерландів.

Слідчі збираються завершити свою роботу до кінця цього року.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Раніше Вестербеке наголошував, що слідчі перевіряють усі версії. Хоча основною вони вважають, що катастрофа літака сталася в результаті ракетного удару.

Читайте також: Малайзія наполягає на створенні міжнародного трибуналу у справі MH17

Нагадаємо, раніше Нідерланди зажадали провести трибунал ООН, щоб покарати винних за катастрофу авіалайнера. Серед 298 чоловік, які знаходилися на борту "Боїнга" рейсу MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, найбільше було голландців. Для створення міжнародного трибуналу потрібна згода Росії як постійного члена Ради Безпеки з правом вето. Проте Кремль критично відгукнувся на подібну ініціативу.