Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом польотів до Росії в лютому минулого року літаків Ан-26.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами глави департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артема Шевченка, літаки могли використовувати для вивезення майна Віктора Януковича на територію Росії.

Зокрема, увагу слідчих привернули літаки Ан-26. Вони під час Майдану вилітали в Росію з території військової частини № 2269 авіації Внутрішніх військ МВС в місті Олександрія Кіровоградської області.

Напередодні, російські ЗМІ поширили інформацію про те, що в Росії авіаційні структури виграли суд у МВС України у справі про борг за обслуговування військового літака. Він здійснював польоти під час кровопролитних зіткнень на Євромайдані.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Вартість наданих послуг, згідно з реєстрами польотів повітряних суден, була невисокою - всього 29347 руб. 21 коп.

Читайте також: СБУ розшукує Дмитра Табачника

За даними російських медіа, літак Ан-26 здійснив два засекречених рейси в лютому минулого року на територію Росії. Цього ж дня почалася евакуація нерухомості з Межигір'я. Меблі та антикваріат вивозили машинами протягом трьох днів.

У Росавіціі заявили, що вся інформація щодо польотів і вантажів, що перевозили в лютому 2014 на військово-транспортному літаку МВС України, має закритий характер.