Туреччина зупинить дипломатичні контакти з Нідерландами через наростаючий конфлікт.

Відповідну заяву зробив віце-прем'єр-міністр Туреччини Нуман Куртулмуш, передає ВВС.

"Ми робимо рівно те ж саме, що роблять і вони по відношенню до нас. Ми не дозволимо рейсам з дипломатами з Нідерландів приземлятися в Туреччині або використовувати наш повітряний простір", - заявив він.

Куртулмуш звалив провину за кризу у відносинах між країнами на Нідерланди та заявив, що влада повинна врегулювати ситуацію. Віце-прем'єр відповів, що є ймовірність перегляду угоди з ЄС щодо міграції.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 11 березня влада Нідерландів заборонили міністрам з Туреччини виступити в Роттердамі перед виборцями. Фатімі Бетюль Саяма Кайе все одно приїхала ввечері, однак правоохоронці відправили її назад в Німеччину під конвоєм.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган обізвав Нідерланди притулком нацизму. Що викликало обурення у другої сторони. У свою чергу, 13 березня канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала Нідерланди і розкритикувала Туреччину в дипломатичному конфлікті.