Польського депутата Януша Корвін-Мікке вирішили покарати за різкі висловлювання про жінок.

Про це повідомив глава Європарламенту Антоніо Таяні на засіданні в Страсбурзі.

На попередньому пленарному засіданні, під час дебатів щодо оплати праці чоловіків і жінок, Корвін-Мікке заявив, що жінки слабші і дурніші за чоловіків, тому їм можна менше платити.

"Я не потерплю такої поведінки, тим більше від людини, яка повинна гідно представляти європейські народи. Образивши всіх жінок, він знехтував нашими основоположними цінностями", – підкреслив Таяні.

Корвіну-Мікке доведеться заплатити штраф у розмірі місячної депутатської винагороди. Крім того, його на 10 днів відсторонять від роботи в Європарламенті, а також він протягом року не зможе представляти Європарламент.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Таяні вибачився перед усіма, кого образили слова польського депутата.

Зазначимо, Корвін-Мікке є депутатом Європарламенту з 2014 року і очолює партію "Коаліція відродження республіки свободи і надії".

Він вже встиг запам'ятатися своєю позицією по Криму, заявивши, що поважає вибір жителів півострова, а також багатьма іншими провокаційними висловлюваннями.

Як писав інформаційний портал "Знай.uа", Корвін-Мікке заявив, що терористи застрелили на Майдані 40 демонстрантів і 20 міліціонерів, щоб спровокувати масові заворушення.

Також раніше він назвав мігрантів "людським сміттям".

А на одному із засідань Європарламенту Корвін-Мікке підняв руку в нацистському вітанні під час обговорення питання про введення єдиного квитка для поїздок по всій території Євросоюзу. При цьому він сказав: "Один народ, один рейх, один квиток", перефразувавши нацистські гасла.