Розробники ПЗ та спеціалісти ІТ-індустрії покидають Грецію через фінансову кризу. Як повідомляє видання ZDNet, зараз ринок високих технологій у Греції став практично мертвим.

За останніх 5 років із Греції виїхали до інших країн світу майже 200 тисяч людей віком до 35 років. Це переважно спеціалісти фінансового та ІТ-сектору. Як зазначають самі переселенці, в інших країнах світу вони можуть розраховувати на зарплату в три рази вищу ніж в Греції та відсутність затримок.

За даними дослідження, середня зарплата провідного розробника у Греції складає від 2,600 до 3,200 євро. При цьому, майже у всіх грецьких компаній майже відсутній будь-який кар'єрний ріст. Саме відсутність перспектив змушує більшість молодих людей змінювати країну.

Читайте також: Референдум в Греції: країна проти умов кредиторів

Переважно грецькі спеціалісти обирають США, Канаду або провідні європейські держави. Згідно дослідженню аналітиків, половина грецьких емігрантів не збирається повертатися додому.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Експерти запевняють, що в майбутньому ситуація навряд буде змінюватися, адже вже сьогодні 7 з 10 випускників університетів Греції хочуть поїхати працювати за кордон.